Sprøde vagtelæg med peberrodsmayo og radiser
En variation over den britiske klassiker Scotch Eggs, som består af hårdkogte æg pakket ind i pølse og dybstegt. Her en version med vagtelæg i kyllingekød smagt til med bl.a. koriander, nelliker og kanel. Resultatet er smilende æg i en sprød og aromatisk indpakning dyppet i en skarp peberrodsmayo. En ideel picnic- eller frokostret. Opskrift […]
Chokolademuffins med ”spejlæg” på toppen
Intense chokolademuffins, der har fået lidt skarphed fra et strejf espresso. Glasuren er en klassisk smørglasur a la Magnolia Bakery i New York, der er verdensberømte for deres cupcakes, og ”blommen” har blot fået lidt gul farve i anledning af påsken. Opskrift på ca. 12 chokolademuffins 2 ½ dl mel 2 ½ dl sukker 1 […]
Rocky road
Fuldfed og karamelagtig brownie med chokoladeglasur og rundhåndet drysset med peanuts, påskeæg og mini-marshmallows – en kage for dedikerede slikmunde, der sagtens kan spises, som den er, men også med fordel serveres med iskold vanilleis! Rocky road opstod i Australien i 1853, fordi meget af det slik, der blev importeret fra Europa, nåede at gå […]
Gnocchi
Kokken Mikkel Maarbjerg guider til at lave gnocchi trin for trin med kartofler. Og han serverer dem med sprødstegt skinke og rosmarin. Opskrift på gnocchi med brunet smør, sprød skinke og rosmarin (4 pers.) 1 kg kartofler, store og melede Ca. 250 g hvedemel Salt 1 spsk olivenolie 100 g smør 1 fed hvidløg 4 […]
Påskekage med chokolade og hasselnødder
En nem og elegant påskekage, der består af en fyldig chokoladekage med knasende stykker af chokolade og nødder. Toppen har fået et generøst lag Nutella og en god bunke påskeæg. Kagen holder sig godt i et par dage, hvis man kan vente. Opskrift på 1 kage 200 g mørk chokolade, hakket 200 g smør, blødt […]
Aspargestærte med gorgonzola
Generelt er saltede mælkeprodukter som smør og ost fremragende match til asparges, for det fremhæver de grønne stænglers søde grøntsagsnuancer. Det gælder ikke mindst gorgonzola med dens komplekse salte smag. Hvis du ikke er til blå ost, kan den fint erstattes af fx ricotta. Server tærten varm og fx med en let salat til. Opskrift […]
Pizza med kartoffel, squash og mascarpone
Den let sødlige og ultracremede mascarpone er overraskende god på en pizza, hvor den giver en god kontrast til den knasende bund, de tynde skiver kartoffel og den salte lufttørrede skinke. En fin frokostret eller en god aftensmad til hele familien. Opskrift på 2 pizzaer Dej: ¼ pk gær ¼ l vand 1 tsk salt […]
Mandelvafler med birkes og citron
Disse vanedannende mandelvafler er sukkerfri og glutenfri og får deres sødme både fra bananerne og mandelmelet. Sidstnævnte kan sagtens erstattes af boghvedemel, rismel eller almindeligt hvedemel. Her serveret med vaniljeskyr og friske sødmefulde jordbær. Opskrift på vafler til 4 pers. 4 modne bananer 4 æg 80 g mandelmel 3 spsk blå birkes 1 økocitron, revet […]
Lammekrone med grillede grøntsager og gedefriskost
Rosastegt lam med grillede peberfrugter og squash serveret med friskost lavet på gedemælk, der har en herlig cremet konsistens, der går godt til det varme kød. Retten er ganske hurtig at tilberede, men med masser af smag. Husk lidt rødvin til. Opskrift til 6 pers. 600-800 g lammekrone 2 rosmarinkviste 2 fed hvidløg, knuste 2 […]
Påskeæg af hvid chokolade og fyld af passionsfrugt
Rund den store påskefrokost af i overlegen stil, og glem for et øjeblik den tunge kage og de klassiske fyldte påskeæg. Imponer dine gæster med Maja Ambeck Vases delikate påskeæg med hvid chokolade og passionsfrugt fyld. (pst… kan sagens spises udenfor højtiden!) Prøv også Chokolade muffins med spejlæg Opskrift til 4 pers. Påskeægskaller: 100 g hvid […]