Kokospandekager med vanilje-yoghurt og bær

En tommelfingerregel lyder, at det er muligt at erstatte op mod 20 procent af hvedemelet i en opskrift med kokosmel, hvilket giver en fin, sød aroma til denne stak pandekager. De kan serveres med alle slags bær, en vaniljeyoghurt og evt. et godt dryp kokossirup.

Opskrift til 12-14 stk.

2 ½ dl letmælk
2 æg
120 g hvedemel
25 g kokosmel
½ tsk salt
Kokosolie, til stegning

Ved servering:
1 lille bæger græsk yoghurt (2 dl)
1 vaniljestang, kornene af
200 g blåbær (eller andre bær)
Evt. kokosblomstsirup og kokoschips

Pisk mælk og æg sammen i en skål. Pisk de 2 slags mel og salt i dejen, og lad den trække i 10 min. Bag små, tynde pandekager på en lille pande i kokosolie. Læg pandekagerne i en stak, og hold dem evt. varme i ovnen.
Pisk yoghurt med vaniljekorn, og server det til de lune pandekager med bær og evt. kokosblomstsirup og kokoschips.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER