Hjemmelavede skumfiduser
Opskrift på skumfiduser ca. 450 g 9 blade husblas lagt i blød i 1,5 dl vand 455 g sukker 1 spsk flydende glykose 2 dl vand 2 pasteuriserede æggehvider Flormelis, til drys Opblød husblassen i koldt vand. Pisk æggehviderne meget stive. Kog sukker, glykose og vand sammen i en tykbundet gryde – blandingen skal koge […]
Så er der nyt blad på gaden
Få et smugkig i det seneste nummer af MAD & venner – Danmarks smukkeste magasin om mad.
Fastelavnsboller fra Grannys House
Disse dejlige fastelavnsboller fra konditoriet Grannys House er lavet af en klassisk vandbakkelsesdej, som pakkes ind i butterdej inden bagning. Resultatet bliver en bolle som er sprød udenpå og blød indeni. Fyld fastelavnsbollerne med flødeskum, dit favoritsyltetøj og eventuelt også vaniljecreme, hvis det skal være ekstra delikat. Opskrift på 10 fastelavnsboller Vandbakkelser: 1 dl vand […]
Rejer karamelliseret med svinekød og serveret med vandmelon og betelblade
Rejer og svinekød karamelliseres på en pande i fiskesauce, palmesukker, hvidløg og korianderfrø til en sød, salt og aromatisk masse, der lægges oven på vandmelon og pyntes med chili, løg og koriander. Snacken spises ved at folde bladet om fyldet og snuppe den i en mundfuld. Opskrift til 12 stk. 300 g rejer, finthakkede 2 […]
Garam masala pulled pork med krydret slaw og fladbrød
Pulled pork kan tage smag af stort set alle verdenshjørner. Her er nakkefiletten vendt i indiske krydderier, hvilket absolut kan anbefales. Opskrift til 4 pers. 1 ½ kg nakkefilet, let afpudset 50 g brun farin 2-3 tsk chilipulver ½ tsk gurkemeje 2 tsk spidskommen, stødt 3 tsk garam masala 2 spsk salt 1 spsk peber […]
Tiramisu med bagte blommer
Den bløde, uimodståelige italienske klassiker bliver lige et nøk bedre, når den tilføres lidt bagte, syrlige blommer. Opskrift til 8-10 pers. Bagte blommer: Ca. 500 g blommer 4-5 spsk rørsukker eller lys muscovadosukker 1 vanillestang, flækket på tværs 1 citron, saften fra Tiramisu: 5 dl stærk, friskbrygget kaffe, afkølet 1 dl amaretto 7 store æggeblommer […]
Hasselnøddekage med whisky- og karamelglasur
En rigtig voksenkage, der blander den dybe, aromatiske hasselnøddesmag med et kick fra whisky og karamel i glasuren. Opskrift på 1 kage/ca. 10 store stykker Hasselnøddekage: 150 g hasselnødder 200 g smør 4 æg 200 g lyst muscovadosukker 100 g mel 1 tsk bagepulver ¼ tsk fint salt Glasur: Ca. 125 g flormelis 2 spsk […]
Grønkålschips med cajun-spice og dip
Glem alt om bitter kålsmag og sundheds-undertoner med disse knasende grønkålschips, der dyppes i en spicy dip. Server dem som snack til et godt glas øl eller en lille forret. Opskrift til 1 stor portion chips 1 bdt grønkål, vasket og helt tørret 2 spsk olivenolie Cajun-spice* Olie Dip: 2 dl græsk yoghurt Cajun-spice*, efter […]
Ravioli og snegle
Man behøver ikke være frankofil eller sidde i Paris for at nyde snegle. I denne ravioli-version er der brugt bourgogne-snegle, der smager af en blanding af nødder og svampe. Blot 3 min. i kogende vand, og de er klar. Opskrift på ravioli til 4 pers. 24 bourgogne-snegle 6 fed hvidløg ½ finthakket skalotteløg 1 lille […]
Hjemmelavede Oreos med mokkacreme
De ikoniske amerikanske sandwich-småkager med cremefyld i midten findes i et hav af versioner, og de søde småkager smager ekstra formidabelt med mokkacreme i midten som disse. Opskrift på 12-15 stk. Kakaobunde: 120 g hvedemel 50 g kakao 1 spsk vanillesukker 90 g hvidt sukker 100 g smør 1 stor æggeblomme Evt. 1 tsk koldt […]