Sprødt nyt magasin på gaden – med masser af brød

På Skærtoft Mølle i det sønderjyske bager de brød af deres eget korn, og den dygtige bager og møllens direktør Marie-Louise Risgaard demonstrerer her, hvordan dejen skal håndteres. Find det nye magasin i bladkiosken eller bestil et abonnement her Videoen er produceret af den dygtige Stine Christiansen fra Skovdal Nordic.

Æble-nødde-slaw

En enkel og supersprød salat med sød-syrlige æbler og salte og knasende macadamianødder til at brede smagsindtrykkene ud. Salaten smages gerne til med macadamianøddeolie eller en anden rig olie. Spis den, som den er, eller server med en spicy frikadelle eller en kotelet. Opskrift til 4 pers. 1 lille spidskål eller ½ savojkål, fintsnittet 2 […]

Pain de mie

Toastbrødenes moder! Dette brød er karakteristisk ved sin sprøde, firkantede skorpe og tætte bløde krumme. Mie er det franske ord for krumme, og netop den bløde krumme gør brødet velegnet til en let sandwich eller til at riste til sin morgenmad dagen efter. I Frankrig bages brødet ofte i en form med låg, hvilket sikrer […]

Kunsten at forme en bolle

Det kan være mere end svært at forme boller af en meget våd dej. Mange forfalder til at bruge skeer, men det er ikke en god ide ifølge Marie-Louise Risgaard, der er direktør på Skærtoft Mølle på Als. –  Brug ikke skeer, brug ikke mel, men brug våde hænder – med skeer har du ingen […]

Albóndigas

Små krydrede spanske kødboller i tomatsauce, der er en klassiker på tapasbordet. Server dem gerne med lidt brød og helst som en del af et større tapasbord. Opskriften er også delikat at gange op og bruge til en intens gang pasta med kødboller en dag, hvor tiden ikke lige er til at lave det store […]

Hjemmelavet pasta med safran, svampe og mascarpone

Den hjemmelavede pasta kan laves med alle slags krydderurter, alt efter hvilke der er i sæson. Pastaen kan sagtens serveres ”på dansk”, hvilket vil sige, at den vendes i lidt olivenolie og serveres som tilbehør til fx fisk eller kød. Italienere ville korse sig over denne servering, men her giver det mening, eftersom pastaen i […]

Ricotta-kage med grov chokolade

En svampet og intens kage med smag af chokolade og appelsin. Ricottaen giver kagen en elegant lethed, og serveret med årstidens bær eller frugter kan den serveres året rundt. Den egner sig godt som afslutning på et måltid, men også fint som ledsager til en kop eftermiddagsespresso. Opskrift til 1 kage 4 æg, delt i […]

And i panang-karry

And er en meget udbredt spise i store dele af Asien (tænk bare på den famøse peking duck med det tynde, sprøde skind). I denne version bliver anden serveret i en cremet og fuld-aromatisk sovs primært bestående af kokosmælk og den gule panang-karrypasta. Server den med ris og evt. med en sprød og let syrlig […]

Sprød focaccia med kartoffel og rosmarin

Focaccia er en italiensk brødklassiker, som i denne version smøres med lidt cremefraiche blandet med hvidløg og rosmarin og oven på et lag kartofler. Det tilfører både focaccia-brødet og kartoflerne fugt og aroma. Server focacciaen som en del af en BBQ, til en enkel suppe eller som en del af frokosten. Opskrift på 1 stor […]

Brdr. Prices Tarte tatin

Det er en besværlig ret, der skal laves a la minute. Æblerne skal holde formen og må ikke koge ud. Adam og James Price laver tarte tatin med Golden Delicious-æbler, der kan klare turen i ovnen. Når man kan læse på et menukort, at der er 20 minutters ventetid, ved man, at den som regel […]