Den altid så populære pasta med kødsovs topper listen over danskernes yndlingsretter skarpt forfulgt af den stegte kylling, viser en ny undersøgelse af danskernes madvaner foretaget af Karolines Køkken. 

Der er ingen tvivl om, at restauranter i hele landet lokker både lokale og turister til Danmark med et nytænkende køkken, der ofte er spækket med friske urter, grønt og fisk. Men derhjemme er det stadig de klassiske retter, der hitter.

– Godt halvdelen af danskerne laver jævnligt pasta med kødsovs, stegt kylling og frikadeller, siger Tove Færch, leder af Karolines Køkken gennem 23 år.

Hun synes, det er positivt, eftersom rigtig mange af danskernes foretrukne retter rummer mulighed for at lave masser af variation ved fx at spæde kødsovsen op med grøntsager, komme fisk i lasagnen og servere årstidens salater til den stegte kylling. Samtidig viser undersøgelsen også, at kvinderne generelt lader grøntsagerne fylde mere i retterne end mændene.

Det viser undersøgelsen:

Om undersøgelsen:

Befolkningsundersøgelsen baserer sig på ca. 2.000 webinterviews af 18-75-årige danskere indsamlet via Epinions Danmarkspanel i perioden 10. – 23. februar 2017. Resultaterne er repræsentative for den danske befolkning i forhold til køn, alder, uddannelse og region.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *