0

American apple pie

Amerikanerne har et ordsprog, der lyder: ”Intet er mere amerikansk end mor, baseball og apple pie.” Og der er noget om snakken, for når det bliver den ultra-amerikanske mærkedag thanksgiving smelter to af tingene sammen, når mor står i køkkenet og bager apple pie og serverer den, mens alle mændene ser – ikke baseball – […]

Braiseret kalvetykkam med svampesovs og græskar-kartoffelmos

Langtidsstegte stykker kød som fx tykkam er meget velegnet til gæstemad, da det ikke bliver tørt og kan laves i god tid, inden gæsterne kommer. Opskriften er udviklet af kok og madskribent Katrine Klinken for MAD&venner. Opskrift til 10 pers. 1 ½ kg kalvetykkam, uden ben og snøret 2 spsk smør 2 spsk olivenolie 2 […]

Kokoskylling i mandler og koriander

En kyllingeret, der vækker smagsløgene til live med masser af smag af koriander, kokosmel og lime. Opskrift til 4 pers. 4 kyllingebryster 2 spsk kokosmel 1 spsk ingefær, revet ½ bdt frisk koriander, finthakket 2 limefrugter, økologiske, skal og saft af 1 spsk rørsukker 1 tsk fiskesauce 2 fed hvidløg, knuste 2 spsk mandelflager Salt […]

Chokoladebar med salt-karamel

En bombe af sukker, smør og salt. Det er en kæmpestor småkage beklædt med karamel og overtrukket med chokolade, som kan skæres ud i så store eller små stykker, som du lyster. Den minder rigtig meget om chokoladebaren Twix – bare bedre! Den kan laves flere dage i forvejen, så det er bare med at […]

Chokolademousse

Hvis der er én dessert, der har overlevet alverdens trends, så må det være chokolademoussen. Nogle beskylder den for at være old school, men en vellykket mousse har en rig og fyldig chokoladesmag og en let og luftig konsistens, som bare holder. Opskrift til 4 pers. Små marengs: 4 æggehvider 115 g sukker 115 g […]

Brioche boller med chokolade – sådan gør du

Brioche boller med chokolade

Brioche er fransk bagværk, når det er bedst: Fyldt med æg og smør, der giver et blødt og aromatisk brød, der både kan bruges i det søde og det salte køkken, for det kan fyldes med alt fra parmaskinke og ost til chokolade og appelsin som her. En vellykket brioche er afhængig af en god […]

Kirsebær

Der findes overordnet to slags kirsebær: Sødkirsebær og surkirsebær. De sure kirsebær får en mandelagtig aroma, når de tilberedes, mens de søde er skønne at spise rå. Kirsebær har desuden en saftig og frugtig sødme. Sæson Sidst i juni til august. Anvendelse Som små fine julekugler hænger kirsebærrene på træet i klaser af to eller […]

Mynte

Myntens smag er kraftig, sødlig og forfriskende med den karakteristiske mintsmag. Smagsnuancerne varierer alt efter sort, nogle har bitre noter, nogle smager af mentol mens andre nærmest smager af tandpasta. Myntens smag dæmpes lidt, når urten tørres. Sæson Juli til september, men importeres hele året. Anvendelse Mynten er en gavmild urt, den vokser vildt og […]