Myntens smag er kraftig, sødlig og forfriskende med den karakteristiske mintsmag. Smagsnuancerne varierer alt efter sort, nogle har bitre noter, nogle smager af mentol mens andre nærmest smager af tandpasta. Myntens smag dæmpes lidt, når urten tørres.
Sæson
Juli til september, men importeres hele året.
Anvendelse
Mynten er en gavmild urt, den vokser vildt og villigt, smager af rigtig meget og kan bruges til en hulens masse gode ting i køkkenet. Både i Mellemøsten og i Vesten er den meget værdsat for sin kølige intensitet. Englænderne elsker myntesauce til deres lammesteg, franskmændene laver en græsgrøn sirup af mynten, som serveres på varme dage, marokkanerne blander den med citronmelisse til en aromatisk te og cubanerne fik den geniale ide at blande den med rom, rørsukker og limejuice til mojito. At mynte og lam går rigtig godt hånd i hånd er efterhånden en kendt sag. Mynten kan rulles ind i en lammekølle, bruges som grønt drys på stegen eller laves til en sød gelé som serveres til. Andre klassiske kombinationer er mynte med chili, hvidløg, melon, citron og chokolade. Men den aromatiske urt er også særdeles interessant sammen med solbær, ingefær, agurk og avokado. Den har en tendens til at blive mørk og slatten, når den hakkes for hårdt eller koges for længe. Det betyder ikke så meget for smagen, som for det visuelle. Mynten kan bruges såvel råt som tilberedt. Brug den som pikant drys i salater med melon og agurk, som køligt indslag i is og sorbet eller som modspil til rødt kød. Med mynte er det næsten kun fantasien, der sætter grænsen.
Opbevaring
Køligt.