Lammeskank Toscana-style med Gorm Wisweh

Hvem sagde, at picnic-sæsonen først skydes i gang med forårssolens første stråler? I hvert fald ikke Gorm Wisweh, der bl.a. er berømt for sine pizzaer. Han elsker at spise ude i det fri året rundt – specielt om vinteren, hvor han har det hele for sig selv. Her får du hans opskrift på lammeskank Toscana-style med et tvist grønkål.

Prøv også Frikassé med lam, dild og rejer

Opskrift til 4 pers.

Lam:
4 lammeskanke
5 skalotteløg, grofthakket
5 fed hvidløg, grofthakkede
½ fennikel, grofthakkede
2-3 gulerødder, i skiver
2 stængler bladselleri, i skiver
1 dl god olivenolie
1 dl sherryeddike eller anden sød eddike
½ l rødvin
300 g tomater, cherry- eller blommetomater
Lidt rosmarin, timian og laurbærblade
Salt og peber
1 stor håndfuld grønkål
½ bdt merian eller persille

Polenta:
4 dl mælk
4 dl vand
2 dl polenta
100 g parmesan, alternativt en anden tør, salt ost
1 håndfuld gode oliven uden sten, grofthakkede

Se hvordan du parterer et lam her

Lam: Brun lammeskankene godt af i lidt olie på alle sider i en god sauterpande med lidt høje kanter.
Tilsæt skalotteløg og hvidløg, når skankene er stegt gyldne, og tilsæt herefter fennikel, gulerødder og bladselleri. Vend det hele godt rundt ved middel varme.
Tilsæt olivenolie og eddike, og lad det reducere til en let sirup. Hæld rødvin og tomater i gryden, og læg timian, rosmarin og laurbær ved. Dæk panden med stanniol, og sæt den i ovnen ved 150 grader i 2 timer. Smag til med salt og peber, pluk, og skyl grønkålen, og læg den i gryden. Giv det hele yderligere 2 min., og pluk merian eller persille i lige inden servering.
Polenta: Varm mælk og vand op i en gryde lige inden servering, og rør polentaen i, når det koger. Rør parmesan i, og rør rundt i et par min.

TIP: Server evt. en god, cremet risotto i stedet for polenta.

Prøv også Lammekrone med grillede grøntsager og gedefriskost

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER