Hvem sagde, at picnic-sæsonen først skydes i gang med forårssolens første stråler? I hvert fald ikke Gorm Wisweh, der bl.a. er berømt for sine pizzaer. Han elsker at spise ude i det fri året rundt – specielt om vinteren, hvor han har det hele for sig selv. Her får du hans opskrift på lammeskank Toscana-style med et tvist grønkål.

Prøv også Frikassé med lam, dild og rejer

Opskrift til 4 pers.

Lam:
4 lammeskanke
5 skalotteløg, grofthakket
5 fed hvidløg, grofthakkede
½ fennikel, grofthakkede
2-3 gulerødder, i skiver
2 stængler bladselleri, i skiver
1 dl god olivenolie
1 dl sherryeddike eller anden sød eddike
½ l rødvin
300 g tomater, cherry- eller blommetomater
Lidt rosmarin, timian og laurbærblade
Salt og peber
1 stor håndfuld grønkål
½ bdt merian eller persille

Polenta:
4 dl mælk
4 dl vand
2 dl polenta
100 g parmesan, alternativt en anden tør, salt ost
1 håndfuld gode oliven uden sten, grofthakkede

Se hvordan du parterer et lam her

Lam: Brun lammeskankene godt af i lidt olie på alle sider i en god sauterpande med lidt høje kanter.
Tilsæt skalotteløg og hvidløg, når skankene er stegt gyldne, og tilsæt herefter fennikel, gulerødder og bladselleri. Vend det hele godt rundt ved middel varme.
Tilsæt olivenolie og eddike, og lad det reducere til en let sirup. Hæld rødvin og tomater i gryden, og læg timian, rosmarin og laurbær ved. Dæk panden med stanniol, og sæt den i ovnen ved 150 grader i 2 timer. Smag til med salt og peber, pluk, og skyl grønkålen, og læg den i gryden. Giv det hele yderligere 2 min., og pluk merian eller persille i lige inden servering.
Polenta: Varm mælk og vand op i en gryde lige inden servering, og rør polentaen i, når det koger. Rør parmesan i, og rør rundt i et par min.

TIP: Server evt. en god, cremet risotto i stedet for polenta.

Prøv også Lammekrone med grillede grøntsager og gedefriskost

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *