Det er nytår, og kransekagen er et must. Nikolaos Strangas, der ellers er kendt for sine lækre macarons, har selvfølgelig improviseret sig til en kransekageversion af sine signaturkager. De er lette at lave og syndigt søde. Spiser du dem kl. 24, så sørg for at have en sød mousserende vin til kagerne, og drik champagnen til maden. Det er et langt bedre match til disse skønne bomber.
Ca. 50 stk. dobbelte makroner
Kransekagemakroner:
750 g marcipan
300 g æggehvide
100 g mandler, smuttede og hakkede
Chokoladecreme:
300 g mørk, god chokolade
100 g god mælkechokolade
100 g nougat
500 g fløde
Prøv også Kransekagestykker
Kransekagemakroner: Bræk marcipanen i mindre stykker, og læg dem i en stor røreskål eller røremaskine. Pisk marcipanen langsomt, mens du tilsætter æggehviderne lidt ad gangen. Rør, til massen er blød. Den skal ikke være tyndtflydende. Pisk, eller lad røremaskinen køre ved medium hastighed i 10 min. Hæld massen i en sprøjtepose, og sæt små toppe marcipanmasse på et stykke bagepapir eller silikonemåtte. Drys mandelsplitter over, og bag i ovnen ved 190 grader i 10 min. Ikke alle ovne bager ens, så hold godt øje, så makronerne ikke brænder på, og tjek efter 8 min.
Chokoladecreme: Smelt chokolade og nougat. Varm fløden til kogepunktet, og hæld langsomt den varme fløde over chokoladen, mens du vender massen rundt med en spatel. Det er meningen, at massen skal skille. Lad det køle, og læg film over skålen. Læg filmen helt ned på choko-massen, så der ikke er noget luft mellem choko-massen og filmen. Lad den køle helt af, så massen bliver fast. Hæld den på en sprøjtepose, og sprøjt massen på halvdelen af makronerne. Læg dem sammen som små burgere.
TIP. Du kan også nøjes med at smelte ren nougat, hælde det på en sprøjtepose, og komme det mellem makronerne.