Sådan pocherer du et æg

At pochere betyder at tilberede i vand lige under eller omkring kogepunktet. Æg er fantastiske at pochere, for æggehviden former sig dekorativt omkring blommen, som forbliver flydende. Her får du kokken Theis Brydegaards guide til at lave det perfekte pocherede æg.

Det skal du bruge til 4 pers.

4 æg, så friske som muligt
Ca. 1 dl eddike
Vand

1. Slå ægget ud i en skål: Og hæld den lille smule vand i ægget fra ved at holde på blommen, mens du vipper skålen forsigtigt over vasken. Det vil gøre, at ægget holder mere på formen i vandet. Sæt en gryde med rigeligt vand og ½ dl eddike pr. liter vand til at koge (blandt kokke lyder det, at den tilsatte eddike holder sammen på hviden, men muligvis er det blot en myte, så hvis du ikke har eddike, går det fint alligevel).

2. Tag gryden af blusset: Så snart vandet koger. Rør i det med et piskeris for at skabe en hvirvel. Hæld derefter forsigtigt ægget i det hvirvlende vand. Nu svøber hviden sig om blommen. Lad ægget pochere(dvs. ligge i vandet) i 2-3 min. alt efter størrelse. Blommen skal være flydende, men hviden skal have sat sig og være fast at mærke på.

3. Tag derefter ægget op med en hulske: Når ægget er kommet op af vandet, kan det overskydende æg i kanterne skæres fra, så du får et fint og rundt pocheret æg.


Tommelfingerregel
Pochering er en metode, der også kan bruges til fx fisk og kylling. Det er en meget blid tilberedningsform. Sørg for, at vandet på intet tidspunkt spilkoger, og tag gerne gryden af blusset, så du undgår kogepunktet.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER