Kokken Louisa Lorang har en forkærlighed for spicy kød og rigtig gerne på grill, for så går det ekstra stærkt. Her er det en svinemørbrad, som rubbes med varme krydderier, inden den ryger på grill og serveres med salat og tortillas.
Opskrift til 4 pers.
1 dl muscovadosukker eller brun farin
1 spsk flagesalt
1 spsk oregano, tørret
1 tsk kanel, stødt
1-2 tsk cayennepeber
2 tsk chiliflager
1 svinemørbrad
1 spidskål
2-3 spsk limesaft
2-3 spsk olivenolie
4 tortillas
Cremefraiche
Lime, skåret i både
Evt. hot sauce
Prøv også grillet bornholmerhane og bornholmergris
Bland sukker, flagesalt, oregano, kanel, cayenne og chili sammen i en frysepose. Især sukkeret kan være svært at få fordelt, så det er nemmest med fingrene igennem posen.
Puds mørbraden, del den i to stykker, og kom den i posen sammen med rubben. Lad mørbraden trække i mindst 30 min. i køleskab eller gerne natten over.
Grill mørbraden på en varm grill. Lad den ikke få alt for høj varme, så risikerer du, at sukkeret brænder, grill den hellere forsigtigt ude i kanten af grillen, og vend den ofte.
Snit imens kålen fint, og vend den med limesaft og olivenolie.
Skær den grillede mørbrad i skiver, og fyld kål og mørbrad i lune tortillas. Server straks med cremefraiche, limebåde og evt. hot sauce til.