En helstegt kødfuld dansk kylling med masser af smag, fordi den har gået ude så meget som muligt. Sådan lyder opskriften på at få det optimale ud af denne ret, hvor den glade kylling serveres med en sprød og mættende salat med bacon, ærter og syltede perleløg. En rustik hovedret, hvor salaten sikrer, at den ligger let og godt i maven.

Prøv også Ovnstegt kylling med krydderurter

Salt og peber
Krydderurter
2 dl æbleeddike
2 dl vand
2 dl sukker
200 g perleløg, pillede
250 g tørsaltet bacon, skåret i tern
2 hjertesalathoveder
400 g ærter
Bredbladet persille

Gnid kyllingen i salt, peber og krydderurter i ca. 1 time ved 200 grader i ovnen (væsken skal være gennemsigtig, hvis du skærer ind ved låret). Tag kyllingen ud, og lad den hvile i 20 min., inden den parteres. Kog eddike, vand og sukker op i en gryde, til sukkeret opløses, og hæld lagen over perleløgene, og lad dem trække i 1 time. Steg baconternene sprøde. Vend salaten. Baconen steges sprød. Vend salaten med bacon, ærter, syltede løg og bredbladet persille, og server salaten med stykker af den stegte kylling.

*Kyllingen her er fra den fynske gård Allégården, der har en gårdbutik, men som også kører vareture over hele landet. Gården vægter dyrevelfærd meget højt, og bl.a. lever kyllingerne dobbelt så længe som konventionelle, og de går ude den første halvdel af deres liv. Se mere på allegaardenskylling.dk.

Prøv også Rosmarin- og parmesankylling med citrondip

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *