Denne cremede suppe er en guddommelig spise, der på trods af de mange fed hvidløg slet ikke smager skarpt.
Opskrift til 4 pers.
2 løg, grofthakkede
2 spsk olivenolie
1 spsk smør
20 fed hvidløg, pillede
1 l bouillon, gerne grøntsags- eller hønsebouillon
5-6 timiankviste
1 ½ dl fløde
Salt og friskkværnet peber
8 skiver brød, gerne tørt
Olivenolie
Masser af revet ost, gerne cheddar eller gruyere
Bagte hvidløg:
4 hele hvidløg
2 spsk olivenolie
Frisk timian, finthakket
Salt og peber
Bagte hvidløg: Skær toppen af de fire hele hvidløg. Læg dem i et ildfast fad, dryp dem med olivenolie, og drys dem med timian, salt og peber. Bag dem i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time, til de er møre.
Steg løgene klare i olivenolie og smør. Tilsæt hvidløg, og lad det stege forsigtigt nogle minutter. Tilsæt bouillon og timian. Kog, indtil hvidløgene er møre, og blend suppen med en stavblender. Tilsæt fløde, og smag til med salt og peber. Læg to skiver brød i hver suppetallerken, og kom lidt olie på dem. Fordel osten over skiverne, og kom den rygende varme suppe henover.
Server suppen med et helt bagt hvidløg pr. person.