Vilde ris

Vilde ris har et lidt sejt bid og en nøddeagtig rissmag, der kan minde lidt om jordskokker.

Sæson
Fås hele året.

Prøv fx Falsled Kros opskrift på Bagt riscreme med kirsebærsorbet og puffede vilde ris samt sprøde kanelflager

Anvendelse
Faktisk er vilde ris slet ikke ris, men derimod en slags søgræs, som stammer fra Nordamarika. Indianerne i området har spist dem i årtusinder, hvor de bl.a. var en vigtig kilde til vitaminer, fibre, jern og kalcium. De aflange ris indeholder hverken fedt, gluten eller kolesterol og er derfor meget sunde. Fra naturens side er vilde ris grønne, men før de kan spises, bliver de affugtet og den proces giver risene deres mørkebrune, næsten sorte farve. Vilde ris behandles stort set ligesom almindelige ris; de skylles kort og koges i vand, dog skal de koge i længere tid, typisk op mod en time, før de er al dente. Serveret alene i store mængder, kan de virke grove og seje, men blandet med almindelige ris giver de både smag, struktur og et flot farvespil i hvidt og sort. De vilde ris kan også blandes i salater eller serveres som tilbehør til kød eller fjerkræ, dryp evt. risene med en nøddeolie eller lidt brunet smør for at fremhæve nøddesmagen.

Opbevaring
Tørt.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere