Mængden i denne opskrift passer som tilbehør til fire personer. Lav gerne ekstra og opbevar på køl, for spidskålssalaten er lige så god i dagene efter.
Opskrift til 4 pers.
1/2 spidskål (ca. 350 g), i snittet vægt uden stokken og de yderste blade
4 forårsløg
100 g ananas på dåse
3 dl cremefraiche (gerne 18%)
2-3 tsk dijonsennep
1 tsk honning
Evt. 1 tsk citronsaft
Salt og peber
Evt. hakket persille
Prøv også Louisa Lorangs Varm salat a la Cæsar
Kassér spidskålens yderste blade, og snit resten undtagen stokken i strimler. Skyld den snittede spidskå,l og “kram” den med hænderne, så den blødgøres en smule. Snit forårsløg og skær ananas i mundrette bidder. Vend begge sammen i en skål med den snittede spidskål. Bland cremefraiche med sennep, honning, citronsaft, salt og peber samt evt. en smule hakket persille. Smag til og vend i skålen med spidskål. Opbevar på køl, indtil salaten skal serveres.