Sesam smager mildt, sødligt og nøddeagtigt – en aroma, som særligt udvikler sig, hvis de små frø ristes på en tør, hed pande.

Sæson
Fås hele året.

Prøv fx Sliders med lam, ramsløgsmayo, syltede rødløg og sprøde løgringe

Anvendelse
Sesam er så meget mere end blege frø på bagerens luftige rundstykker. I Asien, Indien og Mellemøsten er sesamfrø fremtrædende i madlavningen. De små, blanke frø findes i både hvide, sorte og røde varianter og forædles til sesampastaen tahin som bl.a. bruges i hummus samt presses til olie, der, især i den ravfarvede version baseret på ristede sesamfrø, er ganske aromatisk. Sesam stammer oprindeligt fra Indien, men har spredt sig til Afrika og Asien og er frøene fra sesamblomstens frøkapsel. Sesamfrø er rige på vitaminer, mineraler, gode fedtstoffer og protein, og så indeholder de mere kalcium end komælk. De siges også at have en mere pirrende effekt, og inderne fremstillede før i tiden et afrodisiakum af sesam og fugleæg. Ristede sesamfrø blandet med havsalt udgør et smagfuldt drys på alskens retter med asiatisk inspiration og er også dejligt på salat med fx agurk, forårsløg, chili, koriander og limesaft. Sesam kan også bruges på brød, kager og til panering af fjerkræ. I Japan bruger man også sesam i is.

Prøv fx Hjemmelavede burgerboller

Opbevaring
Tørt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *