Kringlerne tilberedes ligesom bagels eller pretzels, idet de dyppes i vand, inden de efterhæver. Det giver en dej, der har en vis sejhed på ydersiden, men et blødt indre. Græskarkringlerne smager forførende af pumpkin pie-krydderi. Når de er bagt, pensles de med krydret, brunet smør, og dryppes med kaffeglasur – spis dem varme, der er de allerbedst.
Opskrift på ca. 10 græskarkringler
½ lille græskar, ca. 400 g græskar, fx sweet dumpling, boo eller hokkaido/1 ¾ dl græskarpure*
25 g gær
1 ½ dl vand, håndvarmt
50 g lys muscovadosukker
425 g mel + lidt ekstra til æltning
1 tsk salt
1 tsk pumpkin pie-krydderi
2 spsk smagsneutral olie, fx solsikkeolie
1 æg
Til dyppelse:
2 tsk bagepulver
2 ½ dl vand, varmt
Brunet smør:
55 g smør
1 spsk pumpkin pie-krydderi
65 g sukker
Kaffeglasur:
50 g flormelis
2 spsk flødeost
Espressokaffe
4 spsk pekannødder, hakkede
Halver græskarret, grav kernerne og det fibrøse kød ud med en ske, og læg det med skæresiderne nedad på en bageplade, og bag det i ovnen ved 175 grader, til kødet er helt mørt, det tager ca. 1 ¼ time. Grav det møre kød ud med en ske, og blend eller mos det til en fin pure.
Opløs gæren i det lune vand, og rør 1 spsk af sukkeret ud i det. Bland mel, salt, pumpkin og resten af sukkeret sammen i en anden skål. Rør det i gæren sammen med olie og ægget, og ælt det hele sammen i ca. 10 min. Tilsæt løbende lidt ekstra mel, til dejen bliver glat og kun lidt klistret. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time, til den er fordoblet i størrelse.
Del dejen i 10 eller 11 lige store stykker, og rul dem til små bolde på et meldrysset bord. Rul hver bold ud til en pølse på ca. 50 cm i længden. Fold pølsen til et U ved at folde den ene ende over den anden, og form kringler eller pretzler af dejen.
Til dyppelse: Opløs bagepulveret i det varme vand i en skål, dyp pretzlerne i det, og læg dem derefter på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve, mens ovnen bliver varm. Bag pretzlerne i ovnen ved 210 grader i 7-10 min., til de er gyldenbrune.
Brunet smør: Smelt smørret, og lad det koge, til det skummer op og bruner i bunden af gryden. Tag det af varmen. Bland krydderi og sukker i en skål. Pensl de varme pretzler med brunet smør, og drys derefter med kryddersukkeret.
Kaffeglasur: Rør flormelis og flødeost sammen i en skål, og smag til med espressokaffe, til det får en konsistens som glasur. Dryp glasuren over pretzlerne, og drys med pekannødder.
* Nogle gange kan græskar købes pureret i dåser i specialforretninger.