Pate a la maison med lynsyltede rødløg

I Frankrig kaldes denne ret pate. På dansk er der tale om en postej, som består af en symfoni af kalve-, flæske- og kyllingekød pakket ind i bacon og bagt i ovnen. Den lidt tunge pate bliver frisket gevaldigt op af de syrlige rødløg.

Opskrift til 8-10 pers.

Lynsyltede rødløg:
500 g mellemstore rødløg
2 ½ dl lys vineddike
2 ½ dl vand
125 g sukker
¼ tsk salt i flager, gerne Maldon
Peber
1 spsk hel allehånde

Pate:
2 løg, hakkede
3 fed hvidløg, finthakkede
500 g kalve- og flæskesmåkød, hakket
350 g kyllingekød, hakket
300 g kyllingelever, afpudset og skåret i 2-3 cm stykker
75 g bacon eller pancetta, finthakket
2 tsk salt
1 spsk rosmarin, finthakket
1 tsk timianblade
1 stort laurbærblad, knust
Friskkværnet peber
2-3 spsk whisky
Ca. 2 pakker bacon eller pancetta i tynde skiver

Lynsyltede rødløg: Del, og skær løgene i centimeter-tykke skiver, og læg dem i en skål med tætsluttende låg. Hæld vineddike og vand ved, tilsæt sukker, salt, peber og allehånde. Læg låget på, ryst det hele omhyggeligt sammen, og lad derefter løgene trække køligt i 24 timer, før de serveres.
Pate: Rør løg og hvidløg omhyggeligt med de tre slags hakket kød samt kyllingelever, bacon, krydderier og spiritus. Beklæd en aflang form på ca. 1 liter med baconskiver, og lad den overskydende del hænge ud over kanten på formen. Fyld farsen i formen, fold baconskiverne ind over, og dæk formen med folie. Prik folien let med en gaffel, så dampen kan slippe ud under bagningen. Bag pateen i ovnen i vandbad ved 175 grader i ca. 1 ½ time, og fjern folien de sidste 30 min. Afkøl pateen – evt. under let pres – og server den med de lynsyltede rødløg.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER