Dejlig krydret kyllingeret med fylde og bid fra cashewnødder og hjemmebagte fladbrød til. Server gerne med et godt glas øl og en grøn salat.
Opskrift til 4 pers.
4-5 spsk smagsneutral olie til stegning
2 tsk hvidløg, finthakkede
1 tsk ingefær, finthakket
1-2 spsk sort chilipasta*
400 g kyllingefilet i strimler
½-1 dl tomatketchup
6-7 forårsløg skåret i skrå skiver – gem et par til pynt
2 tørrede chilier udblødt i vand og skåret i strimler og renset for kerner
3 spsk fiskesovs
1 spsk sukker
100 g cashewnødder, usaltede, ristede
Fladbrød:
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 spsk sukker
1 tsk salt
2 spsk olie
500 g mel
1 æg, sammenpisket
Sesamfrø
Tilbehør:
Forårsløg og friskhakket koriander
Prøv også And i panang-karry
Fladbrød: Opløs gæren i vand, og tilsæt sukker, salt og olie. Ælt melet ind i blandingen, til den bliver en glat dej. Stil den til hævning i ca. 1 time. Del dejen i 12 stykker, og form hver af dem til en meget fladtrykt bolle. Læg fladbrødene på en bageplade, og lad dem hæve i 10 min. Pensl dem med et sammenpisket æg, og drys med sesamfrø. Bag brødene i ovnen i 10-12 min. ved 250 grader.
Opvarm olien i en wok, tilsæt hvidløg, ingefær, chilipasta og derefter kyllingestykkerne, og lad det stege i 5 min. Tilsæt ketchup, forårsløg og chili, og smag til med fiskesovs og sukker. Vend cashewnødderne i inden servering, og server med et drys hakkede forårsløg og fladbrød.
*Købes hos den etniske købmand eller på fx www.shopasia.dk.