Kokken Mikkel Maarbjerg guider til at lave gnocchi trin for trin med kartofler. Og han serverer dem med sprødstegt skinke og rosmarin.
Opskrift på gnocchi med brunet smør, sprød skinke og rosmarin (4 pers.)
1 kg kartofler, store og melede
Ca. 250 g hvedemel
Salt
1 spsk olivenolie
100 g smør
1 fed hvidløg
4 skiver god lufttørret skinke
1-2 kviste rosmarin, bladene fra
Salt og friskkværnet peber
Skrub kartoflerne, sæt dem i ovnen ved 180 grader, og bag dem møre ca. 1 time. Tag dem ud, skær dem i halve.
Skrab det bagte kartoffelkød ud, og mos det, mens de stadig er varme, med en gaffel.
Tilsæt melet og lidt salt.
Ælt det hele sammen til en glat dej – der må ikke være klumper i.
Kom dejen ud på et meldrysset bord.
Rul dejen ud i tommelfinger-tykke pølser. Skær pølserne ud i stykker, der er ca. 2 cm lange. Læg gnocchierne på et fad drysset med mel, og lad de færdige gnocchier hvile en times tid i køleskabet.
Kog gnocchierne i letsaltet vand i 3-4 min., til de kommer op til overfladen. Sigt vandet fra, og brun imens smørret i en lille kasserolle. Når smørret er gyldent, tilsættes hvidløget og skinken, som er skåret i strimler. Steg dem sprøde. Kom også rosmarinbladene i, og lad det stege med 10-20 sekunder.
Anret de kogte gnocchier på et fad, fordel det brunede smør med den sprødstegte skinke og rosmarin ud over, og drys med salt og sort peber på toppen.