En klassisk indisk karryret med kylling, masser af krydderier og ris. Lad gerne kyllingen marinere natten over på køl, men ellers kan et par timer fint gøre det.
Opskrift til 4 pers.
Marinade:
1 kg kyllingebryst, skåret i tern
1 dl yoghurt naturel
1 tsk paprika
1-2 tsk stødt spidskommen
1-2 tsk stødt koriander
1-2 tsk tørret mangopulver*
1-2 fed hvidløg, pressede
2 spsk ingefær, revet
2 tsk tandoori-masala krydderipulver**
1 løg, finthakket
2 spsk smagsneutral olie
1 tsk chilipulver
1 tsk paprika
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk salt
2 store tomater, hakket i tern
1 spsk ingefær, revet
1-2 fed hvidløg
1 ½ dl piskefløde
1 grøn peber, skåret i tern
1 dl friskhakket koriander eller purløg
Tilbehør:
Basmatiris, kogt
Mynte- eller mangochutney
Marinade: Rør alle ingredienser sammen, og sørg for, at kyllingen er dækket af marinaden. Stil den på køl så længe som muligt, dog mindst 2-3 timer. Steg kødet i ovnen i 40 min. ved 200 grader.
Svits løgene gyldne i olie, tilsæt chilipulver, paprika, spidskommen og salt, og lad det stege et par minutter. Tilsæt hvidløg, ingefær og tomater, og lad saucen simre under låg ved medium varme, til fedtstoffet kommer op til overfladen. Tilsæt kyllingen, og lad den simre i saucen i 5 min. under låg. Hæld fløden i, og bring saucen til kogepunktet. Skru ned for varmen, og tilsæt peber og koriander. Smag til med salt og peber, og server med ris og chutney.
*Fås i specialbutikker, kan udelades.
**Indisk barbecue-blanding, der kan købes i velassorterede supermarkeder eller fx på www.shopasia.dk.