Chicken tikka masala

En klassisk indisk karryret med kylling, masser af krydderier og ris. Lad gerne kyllingen marinere natten over på køl, men ellers kan et par timer fint gøre det.

Opskrift til 4 pers.

Marinade:
1 kg kyllingebryst, skåret i tern
1 dl yoghurt naturel
1 tsk paprika
1-2 tsk stødt spidskommen
1-2 tsk stødt koriander
1-2 tsk tørret mangopulver*
1-2 fed hvidløg, pressede
2 spsk ingefær, revet
2 tsk tandoori-masala krydderipulver**

1 løg, finthakket
2 spsk smagsneutral olie
1 tsk chilipulver
1 tsk paprika
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk salt
2 store tomater, hakket i tern
1 spsk ingefær, revet
1-2 fed hvidløg
1 ½ dl piskefløde
1 grøn peber, skåret i tern
1 dl friskhakket koriander eller purløg

Tilbehør:
Basmatiris, kogt
Mynte- eller mangochutney

Marinade: Rør alle ingredienser sammen, og sørg for, at kyllingen er dækket af marinaden. Stil den på køl så længe som muligt, dog mindst 2-3 timer. Steg kødet i ovnen i 40 min. ved 200 grader.
Svits løgene gyldne i olie, tilsæt chilipulver, paprika, spidskommen og salt, og lad det stege et par minutter. Tilsæt hvidløg, ingefær og tomater, og lad saucen simre under låg ved medium varme, til fedtstoffet kommer op til overfladen. Tilsæt kyllingen, og lad den simre i saucen i 5 min. under låg. Hæld fløden i, og bring saucen til kogepunktet. Skru ned for varmen, og tilsæt peber og koriander. Smag til med salt og peber, og server med ris og chutney.

*Fås i specialbutikker, kan udelades.
**Indisk barbecue-blanding, der kan købes i velassorterede supermarkeder eller fx på www.shopasia.dk.

 

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER