Nikolaos Strangas’ stil er minimalistisk og elegant, og sådan er den store nytårskage også. Hvad øjet ikke ser, er smagen af sprød mandelbund, et cremet indre af chokolademousse, små syrlige smagseksplosioner af hindbær og et tykt lag vanille- og champagnemousse udenpå, der er så let og lækkert som nyfalden sne. Kagen skal laves i nogle etaper, men den er lige til at stille i fryseren og skal bare ud to timer inden, den skal spises.

Opskrift på 1 kage til 12 pers.

Bunden:
110 g mandelmel
50 g hvedemel
110 g flormelis
75 g æggehvide
25 g piskefløde
225 g æggehvide
125 g lyst rørsukker

Chokolademousse:
2 g husblas/gelatine
160 g mælkechokolade, evt. Manjari 64 % fra Valrhona
100 g mælk
205 g piskefløde

Frugtgele:
2 g husblas/gelatine
100 g friske hindbær
50 g kogende vand
10 g rørsukker

Champagne-vanillemousse:
185 g sukker
125 g æggehvide
6 g husblas
65 g piskefløde
½ tsk vanillekorn
225 g piskefløde, let pisket
30 g champagne

Prøv også Nikolaos Strangas’ Passioncake

Bund: Vend mandelmel, hvedemel og flormelis med de upiskede 75 gram æggehvide og piskefløde. Pisk de 225 gram æggehvide stive i en anden skål, og tilsæt sukkeret lidt efter lidt, så det bliver en marengsmasse. Fold marengsmassen i den første masse. Mål 300 gram kagemasse op, og hæld i en smurt springform (ikke silikoneform). Bag kagebunden ved 180 grader i 15 min. Tjek undervejs, om kagen er færdig, eller om den skal have et par min. mere.
Chokolademousse: Læg husblas i blød i rigeligt vand. Vej chokoladen af, og bræk den i små stykker. Varm mælken op til kogepunktet, og tilsæt den afdryppede husblas. Hæld halvdelen af den varme mælk over chokoladen, og rør i den, til den er glat og har en skinnende overflade. Tilsæt resten af mælken lidt efter lidt under omrøring, så konsistensen forbliver den samme. Pisk fløden stiv, og vend den i choko-massen, når den har en temperatur på 35-40 grader. Læg store toppe af chokolademousse på kagebunden, og sæt den på køl.
Frugtgele: Opblød husblassen i rigeligt vand. Blend hindbærrene med det varme vand og sukkeret. Opløs husblassen i den lune hindbærpure. Dryp gele over den afkølede chokolademousse på kagen, og stil tilbage på køl.
Champagne-vanillemousse: Bland 185 g sukker og 125 g æggehvide i en skål over vandbad (bain-marie). Pisk roligt i massen, til den når 50 grader. Tag skålen af varmen, og pisk nu massen helt stiv med en elpisker. Læg husblassen i blød i rigeligt vand. Varm fløden (65 g) op til kogepunktet, og tilsæt vanillekorn. Tag fløden af varmen, og opløs husblassen deri. Når fløden er 30 grader, vend da marengsmassen heri. Tilsæt den letpiskede fløde (225 g), og vend det hele sammen. Vend til sidst champagnen i.
Tag kagen ud af køleskabet, og smør champagne-vanillemoussen ud over, så den dækker kagen helt, og stil den i fryseren. Tag kagen ud 2 timer før brug.
Dekoration: Nikolaos bruger professionelt udstyr til at lave sin dekoration, men lav din egen chokoladedekoration ved at sprøjte smeltet chokolade ud på bagepapir, og lad det tørre. Så kan du sætte fine chokolademønstre på kagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *