Snapse-gravad laks med fennikelsalat

Intet påskebord uden snaps, og snapsen kan med fordel inkorporeres i maden. Snapsen gør laksen endnu mere mør og blød, og samtidig giver alkoholen et lille ekstra bid til smagen. Den sprøde fennikel og den krasse sennep er et godt modspil til den milde fisk.

Opskrift til 6-8 pers.

Ca. 1 kg frisk lakseside med skind
2 spsk sukker
1 dl havsalt i flager, fx Maldon
1 spsk peberkorn, blandede, groftknuste
1 bdt dild, grofthakket
2-3 spsk snaps

Sennepscreme:
3 dl syrnet fløde 9 % eller cremefraiche
Sød sennep, fx Moutarde a la Ravigotte
Salt og peber
1 bdt dild

Fennikelsalat med æble:
2 fennikelknolde, hakkede
2 æbler, udkernede og hakkede
1 spsk citronsaft
2 spsk olivenolie
1-2 tsk spidskommen, ristet
Salt og peber

Fjern alle de små ben fra laksen, og brug evt. en pincet. Læg laksen i et porcelænsfad. Bland sukker, salt og peberkorn, og gnid blandingen i et jævnt lag på laksen. Klip dild over, og stænk med snaps. Sæt fadet med laksen i en kraftig plastpose, og læg derefter et tykt skærebræt eller andet tungt, der passer i størrelsen, oven på laksen, så den ligger i et let pres. Lad den trække i køleskabet fra 24-48 timer.
Sennepscreme: Rør alle ingredienser sammen, og smag til.
Fennikelsalat: Bland fennikel og æbler i en skål, og smag til med citronsaft, olivenolie, spidskommen og salt og peber.
Server laksen i skiver med sennepscreme og fennikelsalat med æble.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER