Er du så heldig at eje en pandekage-pande, som tåler en tur over bål, er det oplagt at flytte bagningen af disse pandekager udenfor og bare plukke hyldeblomsterne direkte fra træet og stikke dem i dejen. De kan nu også sagtens laves inden døre, og ligegyldig hvad sidder smagen af varm kardemomme, syrlig citron og parfumeret hyldeblomst lige i skabet.
Prøv også Hyldeblomst i tempura med softice og hyldeblomstsukker
Opskrift til 4 pers.
Ca. 12-16 hyldeblomstskærme, rystet fri for insekter
Smør, til stegning
Evt. flormelis, til drys
Pisk mel og mælk sammen med en elpisker. Pisk æg og resten af ingredienserne – undtaget hyldeblomsterne – i. Bag en pandekage ad gangen i lidt smør på en lille pande. Pres en klase hyldeblomster ned i hver pandekage, mens dejen stadig er lind, og bag dem forsigtigt. Pandekagerne skal ikke vendes, men bages færdig på den ene side. Drys dem evt. med flormelis lige inden servering, og server dem med citronsaft, der kan dryppes over.
Prøv også Kokospandekager med vanilje-yoghurt og bær