Sæson
Juli til september.

Smag
Modne meloner er saftige og søde med noter af blomster, agurk og honning.

Prøv fx Friske ruller med melon, tigerrejer, chili og thaibasilikum

Anvendelse
Meloner kommer i flere forskellige sorter, som kan bruges til de samme formål. Smagen varierer dog let. Cantaloup er opfundet i Rom på Pavens sommerresidens og har navn herefter. Den er aflang og furet og orangegul i kødet. Kødet er saftigt og smagfuldt. Honningmelonen er gul og aflang som en rugbybold. Det grønne kød smager i retning af agurk, men kan mangle både sødme og syre. Netmelonen har et beige netmønster om skallen. Kødet er sødt, men mangler syre. Galiamelonen er blandt de nyeste sorter og har også netmønster, men et mere hvidligt kød og en svag moskusaroma. For at afgøre, om melonen er moden og smagfuld, må man først mærke, om den er tung i forhold til størrelsen. En tung melon betyder saftigt kød. Derefter skal man dufte til melonen, duften skal være intens og kraftig. Jo mere duft, jo mere smag. Meloner flækkes, kernerne skrabes ud med en ske, hvorefter melonen skæres i både, der befris for den seje skal. Nu kan melonen skæres i tern til salat, frugtsalat, dessert eller pureres til forfriskende supper. Melon og agurk er i familie med hinanden, og deres smag harmonerer godt. Tilsæt evt. lidt mynte for friskhed. Melon og skinke er også en klassiker, prøv også at erstatte skinken med skaldyr som rejer eller hummerhaler. Eller lav en vegetarisk version med grillet halloumiost. De salte noter klæder melonen, der også kan have brug for et skud syre i form af citron eller balsamicoeddike.

Prøv fx Melonis

Opbevaring
Køligt, men smager bedst ved stuetemperatur.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER