Denne opskrift er fra Bi-Rite Creamery i San Francisco, en af den slags isbutikker, hvor folk står tålmodigt i kø for at få et par scoops og drømmer søde drømme om karamel- og lavendelis flere dage efter. En del af hemmeligheden bag den populære is er ifølge den ene af ejerne, Kris Hoogerhyde den fortræffelige økologiske mælk og så ”a lot of love” og tid brugt på at finde på nye smagsvarianter.
Kakao/kokosis med havsalt og vanilje (en liter)
8 dl kokosmælk
1,75 dl sukker
1,2 dl kakaopulver
6 cl tapiocasirup eller majssirup
½ spsk havsalt
½ spsk vaniljeekstrakt
Mix alle ingredienser i en blender eller foodprocessor, indtil massen er jævn og blød. Dæk med husholdningsfilm, og stil på køl i mindst en time. Frys sorbeten i en ismaskine efter producentens anvisninger. Stil beholderen til isen i fryseren, imens ismaskinen kører. Nyd isen med det samme, eller frys den i fire timer for en lidt fastere is.