Hjemmelavet Yankee Bar

Det danske bud på en chokoladebar blev skabt i 1946, da de amerikanske styrker i Tyskland savnede chokolade. De fleste af Europas chokoladefabrikker var bombet til ruiner – undtagen Schweiz og Sverige, som dog var neutrale og ikke på de allieredes side og dermed ikke fik støtte fra amerikanerne. Derfor tog Toms Chokolade udfordringen op og skabte Yankee Bar med inspiration fra de amerikanske chokoladebarer. Og da den netop blev produceret til de amerikanske styrker, fik den sit navn efter de brunklædte sejrrige amerikanske tropper, der blev kaldt Yankeer.

Prøv også Rocky Road

Opskrift til ca. 10-12 barer.

Fudge:
250 g skumfiduser
250 g mælkechokolade

Karamel:
400 g bløde flødekarameller
​½ dl fløde

Ved servering:
100 g mørk chokolade, finthakket

Fudge: For en form på ca. 20 X 20 cm med bagepapir. Kom skumfiduser og chokoladen i en plastikskål, og varm det i mikrobølgeovnen i 10 sekunder ad gangen, og rør i massen indimellem. Rør det godt sammen, når det hele er smeltet, hældes massen i formen og sættes på køl i minimum 4 timer – gerne natten over.
Karamel: Varm flødekarameller og fløde i en gryde ved svag varme, og rør godt rundt, til alt er smeltet sammen.
Ved servering: Skær fudgen ud i ønskede stykker, og pynt med hakket chokolade og karamel.

Prøv også Flødeboller

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER