De ikoniske amerikanske sandwich-småkager med cremefyld i midten findes i et hav af versioner, og de søde småkager smager ekstra formidabelt med mokkacreme i midten som disse.
Opskrift på 12-15 stk.
Kakaobunde:
120 g hvedemel
50 g kakao
1 spsk vanillesukker
90 g hvidt sukker
100 g smør
1 stor æggeblomme
Evt. 1 tsk koldt vand
Mokkacreme:
100 g flormelis
100 g blødt smør
¼ tsk fint salt
½-1 tsk instant espressopulver rørt op med 1 spsk kogende vand
Kakaobunde: Bland mel, kakao, vanillesukker og sukker i en skål, og bland det sammen. Skær smørret i tern, bland det i de tørre ingredienser, og smuldr dejen sammen med fingerspidserne. Tilsæt æggeblommen, og ælt hurtigt dejen sammen. Hvis den synes meget flaget og tør, kan der tilsættes lidt koldt vand. Lad dejen hvile ½ time på køl, og rul den ud til ca. 3 mm. Tryk kagerne ud med en udstikker eller et glas. De kan også rulles til en pølse, inden dejen lægges på køl, og så skæres i tynde skiver – lidt mere ukurante og rustikke i looket, men lige så gode. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem sprøde ved 180 grader i 8-10 min. Lad dem køle helt ned.
Mokkacreme: Pisk flormelis, smør og salt, til cremen er luftig, hvid og cremet. Tilsæt kaffe, og rør cremen ensartet. Sprøjt cremen ud med en tylle på halvdelen af de helt afkølede kager, og tryk den resterende halvdel ovenpå. Opbevar dem i en lufttæt beholder et køligt sted, hvis de ikke spises samme dag.