Garam masala

Sæson
Hele året.

Smag
Garam Masala betyder ’stærk blanding’, men er ikke stærk og brændende som chili, men nærmere varm og krydret. Den består af en velsignelse af forskellige krydderier, der varierer fra region til region, derfor kan smagen også variere. De mange krydderier gør smagen kompleks med sødlige noter.

Prøv fx Garam masala pulled pork med krydret slaw og fladbrød

Anvendelse
Garam masala er et blandingskrydderi på lige fod med karry. Krydderiet bruges især i Indien, og enhver indisk husmor med respekt for sig selv laver sin egen garam masala og giver den gerne et personligt twist. Garam masala kan derfor variere i smag og styrke, men det består som oftest af chili, nellike, peber, kanel, kardemomme, spidskommen, koriander, sjerneanis, laurbærblade, fennikel og muskatnød. Krydderierne ristes typisk, inden de stødes sammen i en morter, for ristningen fremhæver krydderiernes smag. Blandingen kan købes færdigblandet mange steder, men man kan også fremstille sin egen, og brugen af nyristede og friskkværnede krydderier giver uden tvivl den mest aromatiske blanding. Krydderiet er formidabelt til flere slags kød og fjerkræ, mariner kødet i blandingen og grill det eller brug det i gryderetter. Garam masala kan også drysses over retter inden servering, steges med i risretter eller bruges til at dyppe brød i.

Prøv fx Shawarma i arabiske fladbrød

Opbevaring
Mørkt og tørt i lufttæt beholder.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere