Kokken Trine Hahnemann tilbereder altid sin flæskesteg på grillen fyldt med masser af julekrydderier og med sprød svær på toppen, der løfter sig over det saftige kød. Hvis du ikke lige har en grill eller foretrækker at tilberede den i ovnen, kan det sagtens lade sig gøre – se tip nedenfor. Lige gyldigt om det er på grill eller i ovn, så får kødet en fantastisk smag af krydderier som kardemomme, laurbær og nelliker.
Opskrift på flæskesteg på grill (6 pers.)
2 kg svinekam
Krydderiblanding:
5 fed hvidløg
1 stjerneanis
10 kardemommekapsler
3 laurbærblade
8 nelliker
1 spsk hel sort peber
5 salvieblade
2 tsk salt
Friskkværnet peber
Find også Trine Hahnemanns brunede kartofler her
Kom hvidløg, stjerneanis, kardemomme, laurbær, nelliker og peber i en morter, og stød det hele godt sammen, til alt er findelt. Skær sværen med fedtet af stegen i et helt stykke. Rids kødet let på toppen, og fordel krydderblandingen på kødet. Drys med salt. Læg sværen tilbage på kødet, og snør stegen godt sammen med et stykke bomuldssnor. Sørg for, at sværen er ridset godt op, og skær lidt ekstra med en skarp kniv, hvis det er nødvendigt. Drys med salt og peber. Læg stegen på kuglegrillen, og lad den grille i 3 timer. Lad den hvile i 10 minutter. Fjern snoren, og skær stegen i skiver.
Tip. Svinekammen kan også steges i ovnen. Varm ovnen op til 200 grader. Læg stegen i en bradepande med lidt vand i bunden, og lad den stege i 2 timer.