En af de mest populære hverdagsretter herhjemme er uden tvivl boller i karry. denne version med ganske klassisk, men med ekstra styrke fra limeblade, karrypasta og ingefær.
Opskrift til 4 pers.
Boller:
500 g hakket svinekød
2 tsk salt
3 spsk havregryn
2 dl mælk
2 æg
1 lille løg, revet
1 fed hvidløg
2 gulerødder
1 porre
Karrysovs:
1 løg
2 fed hvidløg
Olie
2 tsk karrypasta
1 tsk karry
2 dl kødbollevand
1 ds kokosmælk
2 limeblade
2 citrongræs
1 rød chili
2 spsk ingefær, fintrevet
Maizena eller sovsejævner
Salt og peber
Ved servering
1 æble, i tynde skiver
Frisk koriander
Jasminris
Kødbollerne: Kom svinekødet op i en røremaskine, eller brug en skål. Tilsæt salt og havregryn, og rør det hele rundt. Blend mælk, æg, løg og hvidløg, vend det op i røremaskinen, og rør det sammen til en fars. Sæt en stor gryde med letsaltet vand over til at koge kødbollerne i. Skær gulerødder og porre i mundrette stykker. Når vandet koger, begynd da med at koge porren og gulerødderne i 4-5 min. Når de er færdige, skal de i koldt vand, til de skal bruges igen. Tag en ske, og begynd på kødbollerne. Form små kødboller, og kom dem ned i det simrende vand i ca. 8 min. Tjek lige, om de er færdige ved at halvere en af dem. Bliv ved, til du ikke har mere fars, og læg kødbollerne op på et fad. Gem lidt af kogevandet til sovsen.
Karrysovs: Skær løget i både, snit hvidløget fint, og sauter i lidt olie sammen med karrypasta og karry. Tilsæt lidt kogevand fra kødbollerne og en hel dåse kokosmælk. Kom så limeblade, citrongræs, chili i tynde skiver og revet ingefær ned i gryden. Kog det hele op, og jævn eventuelt med maizena efter behag, og smag til med salt og peber og evt. mere karry. Når sovsen er, som du vil have den, vender du grøntsager og kødboller i sovsen.
Ved servering: Skær et æble ud i tynde skiver, og læg det i koldt vand i et par min. sammen med friske korianderblade. Server med jasminris, og pynt med æbleskiverne og de friske korianderblade.