0

Agurken er saftig og sprød. Den mørkegrønne skal kan være lidt bitter, mens det vandholdige indre smager ganske sart og let sødligt. Agurken danner med sin rene og neutrale smag en god baggrund for mere markant smagende ingredienser som dild eller hvidløg.

Sæson
April til oktober.

Anvendelse
Agurken dyrkes over det meste af verden og er derfor brugt i mange køkkener – både det indiske, asiatiske og i middelhavskøkkenet. Herhjemme giver det lidt kølige klima særligt sprøde og saftige agurker, og den er da også flittigt brugt i det nordiske køkken. Vi dyrker typisk to typer agurker, den store og krumme salatagurk og den lille, buttede drueagurk, der ofte syltes. Agurker spises mest rå, syltede eller marinerede, men de kan også tåle let varme og kan derfor stuves eller dampes. Den saftige sag indeholder 96 procent vand og er derfor meget energifattig. Det store vandindhold gør agurken til en kølende ledsager til mere fyrige retter – tænk bare på den indiske raita, den græske tzaziki og den tyrkiske cacik. Prøv også at blende hele agurker og si saften gennem et rent klæde. Denne saft er glimrende som base for drinks eller blot blandet med danskvand. Kølig agurkesuppe af pureret agurk og melon toppet med lidt champagne og ledsaget af en stegt tigerreje er også elegant. Og så siges agurk og anis at være en kombination, der virker særligt pirrende på kvinder, så måske en dampet torsk serveret med en let salat af agurk og fennikel er et bud på en scoremiddag.

Opbevaring
I køleskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *