Rund den store påskefrokost af i overlegen stil, og glem for et øjeblik den tunge kage og de klassiske fyldte påskeæg. Imponer dine gæster med Maja Ambeck Vases delikate påskeæg med hvid chokolade og passionsfrugt fyld. (pst… kan sagens spises udenfor højtiden!)

Prøv også Chokolade muffins med spejlæg

Opskrift til 4 pers.

Påskeægskaller: 
100 g hvid chokolade

Passionsfrugtcreme:
100 g hvid chokolade
125 ml fløde
25 ml passionsfrugtsaft

Krystalliseret hvid chokolade: 
25 g hvid chokolade
25 ml vand
25 g sukker

Ved servering:
Frysetørret passionsfrugt
Skovsyreblomster

Påskeægskaller: Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og temperer den. Pensl en påskeægform (med otte halve påskeæg) med et tyndt lag chokolade. Sæt formen på køl, indtil chokoladen er stivnet helt, og tag forsigtig skallerne ud af formen.
Passionsfrugtcreme: Hak chokoladen groft, og kom den i en skål. Bring fløde i kog, og hæld den over chokoladen. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet, og massen er homogen. Rør passionsfrugtsaft i, og sæt massen på køl i et par timer.
Krystalliseret hvid chokolade: Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Bring sukker og vand i kog, og lad det koge, til det når en temperatur på 136 grader. Hæld sukkermassen over chokoladen i en tynd stråle, mens du pisker. Hæld de små chokoladekugler ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle helt af.
Ved servering: Placer en påskeægskal på en tallerken, og fyld den med passionsfrugtcreme og lidt krystalliseret hvid chokolade. Læg den anden påskeægskal ovenpå – eller ved siden af. Pynt med krystalliseret hvid chokolade, passionsfrugtpulver og skovsyreblomster.

Prøv også Påskeæg med cheesecakemousse og passionspure

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *