Sæson
Juli til august.
Smag
Vandmelonens røde kød er en rigtig tørstslukker, saftigt og sødt. Der kan være noter af græs, honning og agurk i melonen, og som hovedregel smager vandmeloner med kerner bedst.
Prøv fx Melonis
Anvendelse
Vandmelonen indeholder op mod 90 procent vand, og dens saftige kød er da også dejligt læskende på en varm sommerdag. Melonerne er runde eller ovale krabater, der typisk vejer 3-5 kilo. Melonerne skal føles tunge i forhold til størrelsen og gerne afgive en dump lyd, når man trommer mod skindet. Den grønskindede melon bruges fortrinsvis rå, hvor den serveres som snack skåret i handy trekanter eller blendes til en forfriskende drink eller suppe. Den kan også skæres i tern og serveres som salat eller blendes og fryses til sorbet. Er melonen fad, mat eller for sød i smagen, kan den lives op med et vrid limesaft. Chili og koriander kan også sparke gang i vandmelon. Ellers passer vandmelon godt sammen med agurk og andre melontyper. Prøv også en sommersalat af vandmelon i tern, rødløg i ringe, salt gedefeta i tern og sprødristede græskarkerner.
Opbevaring
I køleskab.