Vandmelon

Sæson
Juli til august.

Smag
Vandmelonens røde kød er en rigtig tørstslukker, saftigt og sødt. Der kan være noter af græs, honning og agurk i melonen, og som hovedregel smager vandmeloner med kerner bedst.

Prøv fx Melonis

Anvendelse
Vandmelonen indeholder op mod 90 procent vand, og dens saftige kød er da også dejligt læskende på en varm sommerdag. Melonerne er runde eller ovale krabater, der typisk vejer 3-5 kilo. Melonerne skal føles tunge i forhold til størrelsen og gerne afgive en dump lyd, når man trommer mod skindet. Den grønskindede melon bruges fortrinsvis rå, hvor den serveres som snack skåret i handy trekanter eller blendes til en forfriskende drink eller suppe. Den kan også skæres i tern og serveres som salat eller blendes og fryses til sorbet. Er melonen fad, mat eller for sød i smagen, kan den lives op med et vrid limesaft. Chili og koriander kan også sparke gang i vandmelon. Ellers passer vandmelon godt sammen med agurk og andre melontyper. Prøv også en sommersalat af vandmelon i tern, rødløg i ringe, salt gedefeta i tern og sprødristede græskarkerner.

Opbevaring
I køleskab.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER