Andelever er en lidt overset indmad, som derfor ofte fås ganske billigt, men kan bruges til at fremtrylle virkeligt velsmagende retter. Andens lever kan ganske enkelt grilles på en varm grillepande, til den er gylden og let sprød, et par minutter på hver side er nok. Servér andeleveren på ristet brød med ristede svampe og et drys bacon. Leveren kan også tilberedes som en luftig mousse eller laves til andeleverpostej eller -paté. Brug evt moussen som tilbehør til fjerkræ gerne sammen med sødligt modspil fra frugt som pære, æble, blommer eller figen og et strejf af timian eller rosmarin. Skal det være julet, er appelsin, kumquat eller granatæble også oplagt.
Sæson
Fås hele året.
Læs også om Kyllingelever
Smag
Andelever har en mild og fed smag i forhold til andre typer indmad.
Opbevaring
Køl eller frys.
Hvor kan den købes
I større, velassorterede supermarkeder eller bestilles hos slagteren.