Sæson
Hele året.

Smag
Der findes tre forskellige slags sennepsfrø; sorte, brune og gule og de smager forskelligt. De sorte er de stærkeste og mest krydrede, de brune er bitre med en brændende smag, mens de gule er de mest velkendte herhjemme med en sødlig, varm smag der prikker lidt på tungen. Sennep kan derfor både rive i næsen, så tårerne springer, men også være cremet og mild.

Prøv fx Edamame-falafel med ras el hanout, marokkanske brød og citronyoghurt

Anvendelse
Sennep kommer i mange varianter, som dog alle tager udgangspunkt i de små, gule sennepsfrø. For at frøene kan levere næserivende skarphed, kræver det, at de stødes til pulver sættes i blød i vand eller vin, for i sig selv er de ikke så stærke. Iblødsætningen sætter gang i en kemisk proces, der lokker skarpheden frem, og det kan blive ret kradsbørstigt, derfor kan det være nødvendigt at tæmme skarpheden med både eddike, honning eller sukker. Derefter tilsættes diverse krydderier efter smag og massen røres glat. Sennepspulver, der bruges i retter og sauce skal ligeledes røres op med vand for at blive interessant i madlavningen. Sennep er genialt i dressinger, saucer, som tilbehør og i sandwich, men de små frø kan også bruges direkte i maden. De leverer en sødmefuld nøddesmag med kun lidt bitterhed. Sennepsfrø svitses typisk i lidt olie, indtil de begynder at springe rundt i gryden og dernæst tilsættes de øvrige ingredienser til fx currys, andre gryderetter og chutneys. I Norden bruger vi også de hele sennepsfrø i kryddereddike og i syltelage. I Indien bruger de typisk de brune sennepsfrø, der er lidt mere krydrede i smagen.

Opbevaring
Tørt og mørkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *