Sæson
Marts til august, men importeres hele året.

Smag
Rucola har en karakteristisk stærk og bitter smag med noter af sennep, nødder og karse.

Prøv fx En focaccia-sandwich med carpaccio

Anvendelse
Rucolaen blev en rigtig modesalat i slutningen af 90’erne, hvor det næsten var umuligt at spise på café uden at få rucola på tallerkenen. Derfor er mange blevet lede ved den krydrede mælkebøttelignende salat. Det er en skam, for rucola kan noget helt særligt i salatskålen, men brug den med omtanke på det øvrige tilbehør. Rucolaen har en flot smag, som er svær at finde magen til i salatverdenen. Den kan hamle op med markante ingredienser som gedeost, skinke og sennep og er med sin bitterhed god som tilbehør til fed mad. Den er god at blande med andre lidt mildere salater og kan også blendes til en kraftfuld pesto. Prøv også at strø lidt rucola over en pizza med skinke, tomat og mozzarella lige inden servering.

Opbevaring
Skylles, slynges og opbevares i køleskabet i en plastikpose, som blot foldes, så salaten kan ånde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *