Sæson
Marts til august, men importeres hele året.

Smag
Rucola har en karakteristisk stærk og bitter smag med noter af sennep, nødder og karse.

Prøv fx En focaccia-sandwich med carpaccio

Anvendelse
Rucolaen blev en rigtig modesalat i slutningen af 90’erne, hvor det næsten var umuligt at spise på café uden at få rucola på tallerkenen. Derfor er mange blevet lede ved den krydrede mælkebøttelignende salat. Det er en skam, for rucola kan noget helt særligt i salatskålen, men brug den med omtanke på det øvrige tilbehør. Rucolaen har en flot smag, som er svær at finde magen til i salatverdenen. Den kan hamle op med markante ingredienser som gedeost, skinke og sennep og er med sin bitterhed god som tilbehør til fed mad. Den er god at blande med andre lidt mildere salater og kan også blendes til en kraftfuld pesto. Prøv også at strø lidt rucola over en pizza med skinke, tomat og mozzarella lige inden servering.

Opbevaring
Skylles, slynges og opbevares i køleskabet i en plastikpose, som blot foldes, så salaten kan ånde.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER