De fleste fiskemænd ligger i forsommeren inde med røgede rejer, eller også kan du selv ryge dem over grillen, og til formålet må det gerne være de skønne Skagensrejer, der bruges. Her bliver rejerne serveret på brød med en blød avocado-mos og fintsnittet fennikel med dild og olivenolie.
Opskrift til 4 pers.
400 g røgede rejer*
2 spsk olivenolie
Salt og peber
1 stort brød, skåret i skiver
Hvidløg, skåret i halve
2 avocado
1 bdt dild, finthakket
1 fennikel, fintsnittet
Olivenolie
1-2 citroner
Prøv også Krydderurte-mayonnaise med rejer og grillet citron
Røgede rejer: Det bedste er at røge rejer på en kuglegrill. Du skal ryge dem ude i siderne på grillen med masser af røg fra røgsmuld og ved lav varme, ca. 35 grader, i 30-40 min. Lav et tjek undervejs. Rejerne skal gerne være frosne, når rygningen starter, for det giver det bedste resultat.
Pil de røgede rejer, og mariner dem i lidt olivenolie, salt og peber. Rist brødet sprødt, og gnub det med hvidløg. Halver avocadoerne, tag kødet ud, og mos det med en gaffel. Smag til med salt og peber. Bland dild og fennikel med lidt olivenolie og salt.
Smør avocadomosen ud på brødet, og fordel de røgede rejer og fennikelsalaten derpå. Krydr godt med sort peber, og server med citron.
*Spørg hos din lokale fiskemand, hvis du ikke selv vil røge dem. Almindelige rejer, tigerrejer eller jomfruhummer kan fint bruges eller anden røget fisk.