Iste med ingefær og mynte

De fleste typer ingefær har et hint af citron i smagen, og det pepper den aromatiske og let bitre ingefærsmag dejligt op. Med lidt frisk mynte og lidt sukker bliver der en skøn balance mellem det søde, bitre og friske i denne iste, som lige skal stå på køl natten over for at få den optimale smag.

Opskrift til 4-6 glas

1 dl sukker
50 g ingefær, skåret i skiver
1 håndfuld friske mynteblade
1 l vand, kogende

Kom sukker, ingefær og mynteblade i en kande. Hæld kogende vand over, og rør, til sukkeret er opløst. Lad det trække til næste dag i køleskabet. Si ingefær og mynteblade fra, og server med knust is samt en lille frisk myntekvist.

Tip. Isteen holder sig fint et par dage i køleskabet.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere