Røget makrel med purløgsmayo og æggeblomme

Her er det klassikeren sol over Gudhjem, der er blevet opdateret til en frisk og picnic-venlig version. Røget, fed og salt makrel med cremede æggeblommer, masser af grøn og skarp purløg i mayonnaisen og frisk agurk.

Opskrift til 4 pers.

6 skiver lyst daggammelt brød (toastbrød er fint)
6 æg
1 agurk
3 sider røget pebermakrel
1 dl god købe-mayonnaise
1 bdt purløg, finthakket
1 bdt kørvel, plukket, så det kun er stilkene, der er tilbage*

Lad brødet tørre 20 min i ovnen ved 130 grader, til det er gyldent og sprødt. Kog æggene i 8 min, og køl dem ned. Pil dem, og bræk hviderne af, så du kun har æggeblommerne tilbage. Bræk blommerne midt over. Skær agurkerne i små tern, eller lav kugler af dem, som det er gjort på billedet, med et parisiennejern.
Tag skindet af makrellerne, og del dem med fingrene i mundrette stykker. Fordel stykkerne på tallerkner, og læg æggeblommer, brødstykker og lidt mayonnaise over makrellen. Pynt med masser af finthakket purløg, kørvelstilke og agurkestykkerne.

*Gem kørvelbladene, og brug dem til kartoffelsalaten.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere