0

Her er det klassikeren sol over Gudhjem, der er blevet opdateret til en frisk og picnic-venlig version. Røget, fed og salt makrel med cremede æggeblommer, masser af grøn og skarp purløg i mayonnaisen og frisk agurk.

Opskrift til 4 pers.

6 skiver lyst daggammelt brød (toastbrød er fint)
6 æg
1 agurk
3 sider røget pebermakrel
1 dl god købe-mayonnaise
1 bdt purløg, finthakket
1 bdt kørvel, plukket, så det kun er stilkene, der er tilbage*

Lad brødet tørre 20 min i ovnen ved 130 grader, til det er gyldent og sprødt. Kog æggene i 8 min, og køl dem ned. Pil dem, og bræk hviderne af, så du kun har æggeblommerne tilbage. Bræk blommerne midt over. Skær agurkerne i små tern, eller lav kugler af dem, som det er gjort på billedet, med et parisiennejern.
Tag skindet af makrellerne, og del dem med fingrene i mundrette stykker. Fordel stykkerne på tallerkner, og læg æggeblommer, brødstykker og lidt mayonnaise over makrellen. Pynt med masser af finthakket purløg, kørvelstilke og agurkestykkerne.

*Gem kørvelbladene, og brug dem til kartoffelsalaten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *