Polenta er en specialitet, der stammer fra det nordlige Italien, især fra Lombardien og Piemonte. Polenta laves af enten fint eller lidt grovere majsmel, der koges i vand, mælk eller bouillon til konsistensen er som en lind grød. Skal det være helt traditionelt, skal polenta koges i en kobbergryde og røres med en træske – gerne af fyrtræ, og der bruges vand til tilberedningen. Det tager typisk en lille time at koge en god polenta, og når polentaen begynder at tykne, tilsætter man et par dråber vand for at opnå den rette konsistens. Polenta serveres ofte helt enkelt med en klat smør, en humpel gorgonzola, revet parmesan eller en god tomatsauce. Det er heller ikke ualmindeligt, at polenta serveres til en god pølse eller til en simreret med kød. Man kan også lade den grødlignende polenta afkøle i et fad eller på et skærebræt. Når polentaen har sat sig, kan man skære den i skiver, som så kan ristes sprøde på en pande i lidt smør og serveres som tilbehør.

Prøv fx Ristet polenta med ost

Sæson
Fås hele året.

Smag
Polenta er lavet af majsmel og smager derfor mildt og lidt sødt.

Opbevaring
Tørt, ellers mugner polentaen nemt.

Hvor kan den købes
I velassorterede supermarkeder og italienske specialbutikker.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere