Pinjekerner

Sæson
Fås hele året.

Smag
Pinjekerner har en mild nøddesmag med masser af fedme og et hint af harpiks og fyrrenåle. Den rummer også en let sødme.

Prøv fx Sandwich med carpaccio og pesto

Anvendelse
De rå pinjekerner ligner små, buttede, elfenbensfarvede larver, men ristet på en tør pande sender de en herlig nøddearoma ud i køkkenet og bliver gyldne og blanke. Den lille nød findes i koglerne på sydeuropæiske, asiatiske og amerikanske pinjetræer. Pinjerne tager lang tid om at sætte kogler, og det er møjsommeligt arbejde at pille kernerne ud af koglerne, derfor er pinjekerner en kostbar lille nød, som til gengæld er smækfyldt med sunde fedtstoffer og protein. Den er en vigtig bestanddel i italienernes grønne pesto, som desuden består af basilikum, olivenolie, citron, hvidløg og parmesan. Den lille aflange nød er også glimrende i is, kager, desserter og konfekt. Den klæder en tung, klæg chokoladekage godt, men egner sig også som drys på salater og i varme retter såsom den klassiske spinatret spinaci alla genovese, hvor spinaten får selskab af udblødte rosiner, salt ansjos, persille og pinjekerner.

Opbevaring
I køleskabet eller i fryseren, da de pga. det høje fedtindhold let bliver harske.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere