Sæson
Fås hele året.
Smag
Pinjekerner har en mild nøddesmag med masser af fedme og et hint af harpiks og fyrrenåle. Den rummer også en let sødme.
Prøv fx Sandwich med carpaccio og pesto
Anvendelse
De rå pinjekerner ligner små, buttede, elfenbensfarvede larver, men ristet på en tør pande sender de en herlig nøddearoma ud i køkkenet og bliver gyldne og blanke. Den lille nød findes i koglerne på sydeuropæiske, asiatiske og amerikanske pinjetræer. Pinjerne tager lang tid om at sætte kogler, og det er møjsommeligt arbejde at pille kernerne ud af koglerne, derfor er pinjekerner en kostbar lille nød, som til gengæld er smækfyldt med sunde fedtstoffer og protein. Den er en vigtig bestanddel i italienernes grønne pesto, som desuden består af basilikum, olivenolie, citron, hvidløg og parmesan. Den lille aflange nød er også glimrende i is, kager, desserter og konfekt. Den klæder en tung, klæg chokoladekage godt, men egner sig også som drys på salater og i varme retter såsom den klassiske spinatret spinaci alla genovese, hvor spinaten får selskab af udblødte rosiner, salt ansjos, persille og pinjekerner.
Opbevaring
I køleskabet eller i fryseren, da de pga. det høje fedtindhold let bliver harske.