Her er vi ude i en all-time-klassiker pavlovaen. Den uimodståelige marengsbund byder på et væld af teksturer, der varierer over det sprøde, bløde, knasende og seje, når den er lavet perfekt, og den kan laves året rundt. Til gengæld byder forårssæsonen på de første rabarber, og de skal da have et ekstra pift. De er marineret i vodka, som trækker den ultimative smag ud af den danske dessert-darling, og de står som en liflig kontrast til den søde marengs og fede creme.

Pavlova med vaniljeskum og vodkamarinerede rabarber (4 pers.)

Vodkamarinerede rabarber:
300 g rabarber
150 g sukker
1 vaniljestang, stang og korn
1 dl vodka

Pavlova:
6 store æggehvider, stuetemperatur
½ citron, saften fra
1 knsp salt
360 g sukker
1 ½ knuste grovkiks, ikke digestive, men en mere mager kiks
100 g valnødder, ogristede grofthakkede
100 g mørk chokolade, grofthakket
1 tsk vaniljepulver

Vanilleskum:
2 dl piskefløde
2 dl cremefraiche, erstat gerne med double cream
4 spsk flormelis
1 tsk vaniljepulver

Vodkamarinerede rabarber: Skær rabarberne i små stykker, og vend med sukker, vanilje og vodka. Lad dem trække i 4 timer. Bag dem i ca. 15 min. ved 140 grader.
Pavlova: Pisk æggehviderne med citronsaft ved medium hastighed. Tilsæt salt, og pisk videre til halvstive toppe. Tilsæt sukker 1 spsk sukker ad gangen under piskning, til massen er tyk og skinnende. Vend kiksekrummer, valnødder, chokolade og vanille med marengs. Spred den ud på et stykke bagepapir til en cirkel på ca. 22 cm. (du kan også vælge at dele massen i flere små pavlovaer, men så skal de bages i lidt kortere tid, så hold godt øje, når de bager, alt efter størrelse skal de have ca. 30-40 min.). Bag den i den varme ovn i ca. 50 min. ved 140 grader, til overfladen er sprød.
Vanilleskum: Pisk fløde og cremefraiche med flormelis og vaniljepulver, til blandingen er cremet og danner bløde toppe. Spred over den afkølede marengsbund. Top med de letbagte vodkarabarber, og server med det samme.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *