Muscuvadosukker smager sødt, men er meget mere aromatisk end almindeligt hvidt sukker eller rørsukker. Der er noter af karamel og et strejf af lakrids i både smag og duft.
Sæson
Fås hele året.
Prøv fx Mørk krydderkage med porter og syrlig flødeost-creme
Anvendelse
Ægte muscovadosukker er rørsukker, som er krystalliseret på en åben pande. Det er det første produkt i sukkerprocessen og er derfor mindre raffineret end fx hvidt sukker. Det betyder en hel del for både smag og konsistens, for jo mere sukker raffineres, jo lysere bliver både farve og smag. Muscovadosukkeret smager derfor mere komplekst end lysere sukkertyper, man fornemmer en tydelig karamelsmag, og i de helt mørke udgaver er smagen intens og lakridsagtig. Selve duften er også aromatisk og dyb, og så er konsistensen mere fugtig, blød og klumpet end i hvidt sukker. Muscovadosukker kan anvendes i alle retter, hvor man gerne vil have en dyb karamelsmag, det er især godt i efterårets og vinterens lidt tungere og mere krydrede bagværk. Prøv det i frugttærter, krydderkager og småkager – eller drys et par skefulde i kødretter for at give en krydret sødme. Man behøver ikke erstatte hele sukkermængden i en kage eller dessert med muscovadosukker, ofte er et par spiseskefulde nok til at karamelsmagen trænger igennem. I lette sommerretter og -kager kan muscovadosukker dog godt virke lidt for markant og krydret, så her kan man med fordel bruge lyst rørsukker i stedet.
Prøv fx Double chocolate muffins
Opbevaring
Tørt og i tætsluttende emballage.
Hvor kan det købes
I velassorterede supermarkeder og specialbutikker.