Mozzarella har en fed, mild mælkesmag uden syrlighed. Konsistensen er blød og let trevlet, men smelter i munden.

Sæson
Fås hele året.

Prøv fx Pizza med kartoffel, squash og mascarpone

Anvendelse
Mozzarella er en blød og cremet friskost, der rulles til runde ostekugler i hånden og lagres i en saltlage. Den bedste mozzarella er bøffelmælksmozzarellaen Mozzarella di Bufalo Campana, der er egnsbekyttet og derfor kun må produceres i den italienske provins Campania. Der findes dog massevis af industrifremstillede mozzarellaoste i handlen, som ofte er lavet på komælk og derfor ikke har samme særprægede smag og konsistens. Mozzarella har en tynd, stort set usynlig hinde, der når den brydes afslører et let trevlet indre, der er blødt og cremet. Nogle mozzarellaer er nærmest lidt flydende i mindten. Mozzarella skal ligge i sin lage, indtil den skal bruges. Den kan skæres i skiver eller rives i ukurante, trevlede bidder og drysses over salat, på pizza eller bruges til gratinering af grøntsager. En rigtig god bøffelmælksmozzarella skal man dog unde sig selv at nyde i al sin enkelthed, måske med et dryp god olivenolie og lidt salt og peber. Alternativt, kan man lade osten indgå i en klassisk alliance med tomat og frisk basilikum, som italienerne kalder for insalata caprese. Læg mozzarella og tomat skiftevis, drys basilikumbladene over, dryp med olivenolie og krydr med salt. Enkelt men godt. Tomater er med deres syrlige sødme i det hele taget godt tilbehør til den lidt fede ost, figner, lufttørret skinke og fennikel er også godt.

Prøv fx Jordbærsalat med avocado, balsamico og mozzarella

Opbevaring
I køleskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *