Mozzarella

Mozzarella har en fed, mild mælkesmag uden syrlighed. Konsistensen er blød og let trevlet, men smelter i munden.

Sæson
Fås hele året.

Prøv fx Pizza med kartoffel, squash og mascarpone

Anvendelse
Mozzarella er en blød og cremet friskost, der rulles til runde ostekugler i hånden og lagres i en saltlage. Den bedste mozzarella er bøffelmælksmozzarellaen Mozzarella di Bufalo Campana, der er egnsbekyttet og derfor kun må produceres i den italienske provins Campania. Der findes dog massevis af industrifremstillede mozzarellaoste i handlen, som ofte er lavet på komælk og derfor ikke har samme særprægede smag og konsistens. Mozzarella har en tynd, stort set usynlig hinde, der når den brydes afslører et let trevlet indre, der er blødt og cremet. Nogle mozzarellaer er nærmest lidt flydende i mindten. Mozzarella skal ligge i sin lage, indtil den skal bruges. Den kan skæres i skiver eller rives i ukurante, trevlede bidder og drysses over salat, på pizza eller bruges til gratinering af grøntsager. En rigtig god bøffelmælksmozzarella skal man dog unde sig selv at nyde i al sin enkelthed, måske med et dryp god olivenolie og lidt salt og peber. Alternativt, kan man lade osten indgå i en klassisk alliance med tomat og frisk basilikum, som italienerne kalder for insalata caprese. Læg mozzarella og tomat skiftevis, drys basilikumbladene over, dryp med olivenolie og krydr med salt. Enkelt men godt. Tomater er med deres syrlige sødme i det hele taget godt tilbehør til den lidt fede ost, figner, lufttørret skinke og fennikel er også godt.

Prøv fx Jordbærsalat med avocado, balsamico og mozzarella

Opbevaring
I køleskab.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER