Mascarponen er en fuldfed ost med et tårnhøjt fedtindhold, der ligger på omkring de 80 procent, og det kan smages. Osten er fed og cremet, men meget mild og neutral i smagen.

Sæson
Fås hele året.

Prøv fx Pizza med kartoffel, squash og mascarpone

Anvendelse
Den italienske friskost mascarpone er cremet og fed på en måde, der kan få piskefløde til at fremstå som et lightprodukt. Den er da også lavet på syrnet fløde og bruges især i desserter bl.a. i den velkendte tiramisù, hvor sprøde ladyfingers udblødes i stærk kaffe og likør og lægges sammen med en creme af mascarpone og æggeblommer for til sidst at blive strøet med et mørkt lag kakao. Mascarpone er også uovertruffen i dessertcremer, der fx kan bruges på en sød tærtebund, som toppes med sæsonens friske bær, som et cremet lag i lagkagen eller blot som alternativ til flødeskum og creme fraiche. Den fede smag er dog mest klædelig, hvis den får et syrligt modspil fra passionsfrugt, hindbær, kaffe eller citron – gerne i kombination med vanille. Alene kan den virke lidt kedelig. Mascarponen er især elsket for sin konsistens og sin evne til at tykne og runde retter. Den kan bestemt også bruges i det salte køkken, i Italien er det fx ikke ualmindeligt at røre et par skefulde mascarpone i risotto, prøv også at runde gryderetter med den cremede ost, der i øvrigt har den fordel, at dem ikke skiller.

Prøv fx Tiramisu med bagte blommer

Opbevaring
I køleskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *