Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke opskriften på macarons med kaffeganache ud af.

Opskrift på ca. 15 stk.

125 g mandelmel* eller fintmalede mandler
225 g flormelis
20 g kakao
120 g æggehvider
60 g sukker

Kaffeganache:
125 g piskefløde
115 g chokolade, gerne med et kakaoindhold på ca. 65 %
30 g smør
2 g pulverkaffe

Prøv også Strangas’ signatur-macarons med hindbær

Sigt mandelmel og flormelis i en skål, og tilsæt kakao.
Pisk æggehviderne i en anden skål, og tilsæt langsomt sukkeret under piskningen. Pisk, til massen bliver fast og skinnende. Vend derefter marengsen i mandel-, flormelis- og kakao-blandingen.  Massen skal være skinnende, men ikke flydende. Fyld macaron-massen i en sprøjtepose med en åbning på ca. 1 cm, eller brug en stor kraftig frysepose, og klip et tilsvarende stort hul i posens ene hjørne. Sprøjt ca. 30 runde macarons ud på bagepapir; de skal være på ca. 6 cm i diameter og knap 1 cm høje. Lad dem stå ca. ½ time, så de kan tørre lidt i kanterne. Bag macarons’ne i ovnen ved 140 grader i ca. 20 min., og lad dem køle af på en rist.
Kaffeganache: Kog fløden op i en gryde, og rør pulverkaffen ud i den. Tag gryden af varmen, og kom chokoladen i, og lad den smelte sammen med fløden til en ensartet masse. Blend chokoladecremen med en blender for at gøre den luftig, og tilsæt smørret. Sæt ganachen i køleskab i et par timer for at køle af.
Læg macarons’ne sammen med en skefuld kaffeganache, og server med en god kop kaffe.

*Købes i helsekostbutikker, på fx www.mandlen.dk eller på www.specialkoebmanden.dk.

 

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER