Lakridskarameller

En rigtig fuldfed karameloplevelse med et solidt pift af lakrids. Karamellerne kan også sagtens laves uden lakrids, men fx med lidt havsalt i stedet.

Opskrift på1 stor portion

400 g sukker
200 g lys muscovadosukker eller rørsukker
2 ½ dl sirup, gerne rørsukkersirup
2 ½ dl kondenseret mælk*
½ l piskefløde
230 g smør
4 tsk lakridspulver
Neutral olie, til formen

Drys:
1 dl lakridspulver

Prøv også Chokoladebar med salt-karamel

Kom sukker, muscovadosukker, sirup, kondenseret mælk, piskefløde og smør i en gryde. Lad det simre, til det når en temperatur på 120 grader – brug et sukkertermometer**. Tag gryden af varmen. Rør lakridspulveret i. Beklæd en form på 20 x 20 cm med bagepapir, og smør den med olie. Hæld massen i, og lad den køle helt af. Tag bagepapiret op, skær karamellen ud i firkanter, og drys den med lakridspulver. Opbevar karamellen på køl.

* Kan købes i velassorterede supermarkeder.
** Hvis du ikke har et sukkertermometer, er karamellen færdig, når den er godt gyldenbrun og begynder at slippe grydens bund.

De lilla firkanter på billedet er Pâte de fruits med solbær og vanilje

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere