En rigtig fuldfed karameloplevelse med et solidt pift af lakrids. Karamellerne kan også sagtens laves uden lakrids, men fx med lidt havsalt i stedet.
Opskrift på1 stor portion
400 g sukker
200 g lys muscovadosukker eller rørsukker
2 ½ dl sirup, gerne rørsukkersirup
2 ½ dl kondenseret mælk*
½ l piskefløde
230 g smør
4 tsk lakridspulver
Neutral olie, til formen
Drys:
1 dl lakridspulver
Prøv også Chokoladebar med salt-karamel
Kom sukker, muscovadosukker, sirup, kondenseret mælk, piskefløde og smør i en gryde. Lad det simre, til det når en temperatur på 120 grader – brug et sukkertermometer**. Tag gryden af varmen. Rør lakridspulveret i. Beklæd en form på 20 x 20 cm med bagepapir, og smør den med olie. Hæld massen i, og lad den køle helt af. Tag bagepapiret op, skær karamellen ud i firkanter, og drys den med lakridspulver. Opbevar karamellen på køl.
* Kan købes i velassorterede supermarkeder.
** Hvis du ikke har et sukkertermometer, er karamellen færdig, når den er godt gyldenbrun og begynder at slippe grydens bund.
De lilla firkanter på billedet er Pâte de fruits med solbær og vanilje