Kondenseret mælk

Kondenseret mælk er ofte en tyktflydende caffe latte-farvet masse, der smager mildt og meget sødt.

Sæson
Fås hele året.

Prøv fx Babka med saltkaramel

Anvendelse
Vi vælter os i litervis af frisk mælk herhjemme, derfor er kondenseret ikke det, vi oftest rækker ud efter i supermarkedet. Men rundt om i verden, hvor der ikke altid er frisk mælk i køledisken, er det langtidsholdbare mælkeprodukt populært. Den kondenserede mælk er inddampet mælk tilsat sukker og er egentligt beregnet på at blive blandet op med vand for derved at blive til en sødmælkslignende drik. Men den klistrede mælkesirup kan også bruges til andre kulinariske udskejelser, der måske i højere grad kan få tænderne til at løbe i vand. Prøv fx at koge en uåbnet dåse i tre til fire timer i en gryde, hvor dåsen er helt dækket med vand. Lad efterfølgende dåsen køle af, og åbn så for sagerne. Indeni er der nu en lyserbrun, karamelagtig creme, som kaldes dulce de leche i spansktalende lande. Cremen kan smøres på brødet som nutella, bruges i pandekager eller over is. Kondenseret mælk kan også bruges i den dessertlignende kaffedrik café bonbon, hvor lidt kondenseret mælk forsigtigt hældes over en espresso, så der danner sig et mørkt og lyst lag i glasset. Kondenseret mælk kan også bruges i is og i konfekt fx hjemmelavet bounty med kokos og mørk chokolade.

Prøv fx Chokoladebar med salt-karamel

Opbevaring
Stuetemperatur.

Hvor kan den købes
I velassorterede supermarkeder, specialforretninger og asiatiske supermarkeder.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER